h1

Kofta ”Eilonwy” av naturfärgat garn.

23 augusti, 2013

För fyra-fem år sedan åkte vi till nästan-Falkenberg och färgade garn med indigo med hjälp av Tuva som gjort sådant förr. ”Vi” var Velebloggaren, Nitsirk, KnivshultsAnna, jag och min då 1½-årige son. Jag färgade så mycket jag hann, garnet uppdelat i kvartshekton för att få så många försök som möjligt. Tyvärr var det någon felräkning så vi fick inte till några riktigt djupa färger men själva processen att färga med indigo är ju halvt magisk. Det är så läckert när man tar upp grön-dassigt garn ur hinken och vevar runt den och färgen ändras till blått medans man tittar!

Garnet jag färgade har legat och tagit plats i min garnkoffert tillsammans med samma sommars andra växtfärgade garner. Förra sommaren var det en kompis som förbarmade sig över de grön-gul-bruna garnerna så jag slapp dem i alla fall men de blå ville jag ju ha kvar… Men vad i hela världen skulle jag med dem till?

Jomen! En Eilonwy:
IMG_7855

 

Mönstret finns på Ravelry, koftan stickas uppifrån och ner men originalet är ärmlöst. Jag var tveksam till att använda det krappfärgade garnet till blommorna men det fungerade bra, koftan har blivit en oväntad favorit.

Garn: Tvåtrådigt ullgarn från Gudruns Ullbod färgat med indigo och krapp av mig och mina vänner.

Mönster: Eilonwy av Carol Feller.

Bra: Oväntat skön, passar bra till jeans och jag har köpt ett par orange-röda skor som är jättefina till.

Dåligt: Lite väl vid i halsen och för den delen hela bålen.

 

I övrigt måste jag väl säga något om det långa uppehållet här på bloggen. Jag har inte bloggat för jag har inte haft tid. Jag har gjort saker att blogga om istället. Det här med att spinna och framför allt lära sig spinna är halvt magiskt och jag är uppslukad! Dessutom har jag sytt en del, skinnat lite och så pendlar jag bort drygt två timmar om dagen i bil. Så jag  får beklaga men bloggandet har lägre prioritet även om det är jättekul att komma in i adminpanelen och se att folk varit inne och tittat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: