h1

Stickfodral

26 juli, 2011

Jag har funderat över hur jag skall sy ett fodral till mina Knit-picks. (Knit-picks säljer rundstickor med utbytbara kablar, finns i trälaminat, acryl och metall med många fina tillbehör.) Jag tror att jag har köpt bitar av patchwork-tyg på varje syfestival jag besökt för att kunna sy det perfekta fodralet. Många fina idéer har jag fått på Etsy och på kompisars bloggar men när jag väl sydde mitt eget blev det lite annorlunda.

 Tyg: utsidan är babycordmanchester från Stoff och Stil, jag älskar deras antracitgrå och är över huvud taget obegripligt svag för manchester. Insidan är sydd av en quarter batikfärgat quilttyg. Mellan tyglagren ligger ett lager av någon sorts filtaktigt mellanlägg som jag också köpt av en quilbutik på syfestivalen. Det skulle strykas på men jag tycker det fäste dåligt.
Blixtlåset runt kanten är köpt på metervara med lösa löpare eller vad de heter, det i innerfickan är köpt på tradera.

Mönstret är helt eget såklart.

Bra: Det är väldigt skönt att ha det gjort, jag har haft det i huvudet i flera år. Jag känner mig faktiskt befriad nu när det är klart. Det fungerar dessutom som jag vill, det enda jag skall komplettera med är ett band med en av de små pinnarna men använder för att dra fast stickorna ordentligt. Nu ligger pinnen lös i blixtlåsfickan, det är inte optimalt.

Dåligt: När jag hade sytt klart hela fodralet var det för smalt! Stickorna fick inte plats! Det visade sig jag hade lagt yttertyget på fel håll, det var inte helt kvadratiskt men nästan så jag lurade mig själv. Jag fick sprätta, skarva innertyget och sy ihop igen. Fördelen var ju att jag hade lite övning så det gick lite snabbare…

Annonser

2 kommentarer

  1. Ser ut att vara både smart, snyggt och smidigt!

    Är själv i det där planeringsstadiet av ett bra knit pro fodral så tja, jag tillåter mig inspireras!


  2. […] Fodertyget räckte inte så jag fick sätta lite manchester på insidan också men det tycker jag inte stör. Jag fick också dit en liten tamp med ”åtskruvningsverktyget” till knitpro-stickorna. Det var så bra att jag genast fixade en provisorisk till mitt eget fodral. […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: